Esésszám-mérő MFT26

2.445.000 Ft (bruttó: 3.105.150 Ft)

Ennek a terméknek végleges ára a deviza árfolyamoktól függően eltérhet!

Az esésszám vizsgálatára alkalmas berendezések a sütés során lejátszódó, kémiai reakciót modellezik. A mérés során a meghatározott mennyiségű vízzel összekevert liszt szuszpenziót 100°C-os vízfürdőn megadott ideig keverik, mialatt a liszt keményítőfrakciója elcsirizesedik, a szuszpenzió gél állapotot vesz fel. Attól függően, hogy mekkora a liszt alfa-amiláz-aktivitása, a gél erőssége változik.

A mérés elvi alapjai: Az esésszám vizsgálatára alkalmas berendezések a sütés során lejátszódó, kémiai reakciót modellezik. A mérés során a meghatározott mennyiségű vízzel összekevert liszt szuszpenziót 100°C-os vízfürdőn megadott ideig keverik, mialatt a liszt keményítőfrakciója elcsirizesedik, a szuszpenzió gél állapotot vesz fel. Attól függően, hogy mekkora a liszt alfa-amiláz-aktivitása, a gél erőssége változik. Az így elgélesített liszt szuszpenzión, egy szabadon eső, meghatározott átmérőjű rudat engednek át. Az esésszám az az időintervallum másodpercben, mely alatt e rúd adott távolságot megtesz a liszt szuszpenzióban. Minél magasabb a minta amiláz-aktivitása, annál gyengébb szerkezetű a keményítő gél, és annál rövidebb idő alatt teszi meg a megadott távolságot a szabadon eső mérőrúd. Így magas esésszám értékhez kicsi, míg alacsony esésszámhoz nagy amiláz aktivitás tartozik.
Miért mérjük az esésszámot? Köztudott, hogy adott mennyiségű alfa amiláz aktivitás segíti a megfelelő sütési tulajdonságok kialakulását, nagy amiláz aktivitás esetén a sütött termék ragadós és kis térfogatú lesz, ezzel szemben alacsony amiláz aktivitás száraz, laza szerkezetű sütőipari terméket eredményez. Emiatt elengedhetetlen az amiláz aktivitás folyamatos ellenőrzése a felhasznált alapanyagokra, lisztkeverékekre és a késztermékekre vonatkozóan. Összességében az esésszám lehetővé teszi az adott alkalmazáshoz megfelelően optimalizált, kevert alapanyagok felhasználását
Miért mérjük az esésszámot MFT 26 esésszámmérő berendezéssel? Analitikai mérések során, illetve a kereskedelemben is elengedhetetlen nemzetközileg elfogadott, jól reprodukálható, gyors, megbízható mérési eredményt adó módszert alkalmazni. Az SWD esésszámmérővel mért eredmények megfelelnek a legfontosabb nemzetközi szabványoknak, így az AACC (American Association of Cereal Chemist)/No.56-81B, ICC (International Cereal Chemist)/No. 107/1, ISO/DIS 3093.) szabványoknak.

Általános felhasználási területek:

  • csírázott gabona magvak szelekciója,
  • a beérkezett alapanyagok minőségi osztályozása,
  • gyártásközi vizsgálatok,
  • növénynemesítés,
  • az aratási idő megválasztása

A készülék jellemzői:

  • egy munkahelyes kivitelű
  • alacsony mérési költség
  • megbízható, kényelmes és biztonságos mérés
  • RS 232 kimenet nyomtatóhoz, vagy PC-hez

Műszaki adatok:

méretek 300 x 395 x 575 mm
tömeg 33 kg
energiaellátás 230V/50 Hz
max.  teljesítmény (felfűtéskor) 1000 W
üzemi teljesítmény 350 W

Mérés: előkészített mintát a műanyag tartóba, majd azt a készülékbe be kell helyezni. A START gomb megnyomása után a berendezés automatikusan behelyezi a kémcsövet a forrásban lévő vízfürdőbe és öt másodperc eltelte után elindítja a keverést. A 60. másodperc eltelte után a keverés felső helyzetben leáll. A mérés végén az ejtőtest lesüllyedve megáll, a berendezés a kémcsövet kiemeli a vízfürdőből. A mérési eredmény a kijelzőn leolvasható.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

Tegye fel bátran kérdéseit a termékkel kapcsolatban, szakértőink készséggel állnak rendelkezésére! Használja a kapcsolatfelvételi űrlapot, vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeink bármelyikén!

Telefonon:

+36 42 500 166

+36 30 218 2210

 

E-mailben:

info@konzumtrade.hu

Személyesen előre egyeztetett időpontban:

4400 Nyíregyháza, Tiszavasvári út 1.

Kosár

Call Now Button