Esésszám-mérő SWD

2.500.000 Ft (bruttó: 3.175.000 Ft)

Ennek a terméknek végleges ára a deviza árfolyamoktól függően eltérhet!

Az esésszám vizsgálatára alkalmas berendezések a sütés során lejátszódó, kémiai reakciót modellezik. A mérés során a meghatározott mennyiségű vízzel összekevert liszt szuszpenziót 100°C-os vízfürdőn megadott ideig keverik, mialatt a liszt keményítőfrakciója elcsirizesedik, a szuszpenzió gél állapotot vesz fel. Attól függően, hogy mekkora a liszt alfa-amiláz-aktivitása, a gél erőssége változik.

A mérés elvi alapjai: Az esésszám vizsgálatára alkalmas berendezések a sütés során lejátszódó, kémiai reakciót modellezik. A mérés során a meghatározott mennyiségű vízzel összekevert liszt szuszpenziót 100°C-os vízfürdőn megadott ideig keverik, mialatt a liszt keményítőfrakciója elcsirizesedik, a szuszpenzió gél állapotot vesz fel. Attól függően, hogy mekkora a liszt alfa-amiláz-aktivitása, a gél erőssége változik. Az így elgélesített liszt szuszpenzión, egy szabadon eső, meghatározott átmérőjű rudat engednek át. Az esésszám az az időintervallum másodpercben, mely alatt e rúd adott távolságot megtesz a liszt szuszpenzióban. Minél magasabb a minta amiláz-aktivitása, annál gyengébb szerkezetű a keményítő gél, és annál rövidebb idő alatt teszi meg a megadott távolságot a szabadon eső mérőrúd. Így magas esésszám értékhez kicsi, míg alacsony esésszámhoz nagy amiláz aktivitás tartozik.

Miért mérjük az esésszámot? Köztudott, hogy adott mennyiségű alfa amiláz aktivitás segíti a megfelelő sütési tulajdonságok kialakulását, nagy amiláz aktivitás esetén a sütött termék ragadós és kis térfogatú lesz, ezzel szemben alacsony amiláz aktivitás száraz, laza szerkezetű sütőipari terméket eredményez. Emiatt elengedhetetlen az amiláz aktivitás folyamatos ellenőrzése a felhasznált alapanyagokra, lisztkeverékekre és a késztermékekre vonatkozóan. Összességében az esésszám lehetővé teszi az adott alkalmazáshoz megfelelően optimalizált, kevert alapanyagok felhasználását
Miért mérjük az esésszámot SWD esésszámmérő berendezéssel? Analitikai mérések során, illetve a kereskedelemben is elengedhetetlen nemzetközileg elfogadott, jól reprodukálható, gyors, megbízható mérési eredményt adó módszert alkalmazni. Az SWD esésszámmérővel mért eredmények megfelelnek a legfontosabb nemzetközi szabványoknak, így az AACC (American Association of Cereal Chemist)/No.56-81B, ICC (International Cereal Chemist)/No. 107/1, ISO/DIS 3093.) szabványoknak.

Általános felhasználási területek:

  • csírázott gabona magvak szelekciója,
  • a beérkezett alapanyagok minőségi osztályozása,
  • gyártásközi vizsgálatok,
  • növénynemesítés,
  • az aratási idő megválasztása

Az SWD típusú esésszámmérő berendezés egy dagasztó egységből, forraló edényből, tartalék víztartályból áll, amelyek működését a vezérlő elektronika szabályozza.  Az LCD kijelzőn a mérés minden folyamata és az esési idő leolvasható, hangjelzés adja tudtunkra a mérés befejezését. Az eredményt a kijelző a következő mérés elkezdéséig megtartja.

Műszaki adatok:

Főméretek  500 X 300 X 600 mm
Tömeg kb. 15 kg (víz nélkül)
Áramforrás  220 V, 50 Hz (földelt rendszerben)
Energia felvétel max. 1000 W fűtés, 15 W hajtómotor
Kijelzés LCD, másodpercmérővel
A keverő-viszkoziméter tömege 25 ±0,05 g
Precíziós hengeres viszkoziméter-cső:

 

belső Ø: 21 ± 0,2 mm, külső Ø : 23,8 ± 0,2 mm,
belső magasság: 220 ± 0,3 mm
A vízfürdő térfogata: 1600 ml
A tartalék víztartály térfogata: 5000 ml
Alapgép egységei: Alaplap, vízfürdő (utánpótlást biztosító tartállyal), vezérlőegység, dagasztó egység
A készülék csatlakoztatható számítógéphez, valamint nyomtatóhoz.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

Tegye fel bátran kérdéseit a termékkel kapcsolatban, szakértőink készséggel állnak rendelkezésére! Használja a kapcsolatfelvételi űrlapot, vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeink bármelyikén!

Telefonon:

+36 42 500 166

+36 30 218 2210

 

E-mailben:

info@konzumtrade.hu

Személyesen előre egyeztetett időpontban:

4400 Nyíregyháza, Tiszavasvári út 1.

Kosár

Call Now Button