ja_mageia

gac2100 agro

GAC 2100 Agri legkorszerűbb analitikai mérőműszerek közé tartozik, amely már a 21.század követelményei szerint készült

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Talajtömörség vizsgáló PDF Nyomtatás E-mail

 

MI A TALAJTÖMÖRSÉG?

Talajtömörség bármely talajtípusnál előfordulhat. A talajon áthaladó forgalom és a talajművelés következtében a talajrészecskék az évek során összecsoportosulhatnak és kitölthetik a légréseket a talajban, ezáltal a megművelt talaj alatt „szántási teknőt” hoznak létre. Ilyen esetekben egy kemény réteg képződik, amely megnehezíti a nedvesség és a gyökerek számára, hogy behatoljanak a talajba. 
Bizonyos talajtípusok hajlamosabbak a tömörödésre, mint más típusok, de amint a tömör réteg kialakul és a nedvesség és a forgalom hatása folytatódik, a tömör réteg még tömörebb és sűrűbb lesz. 

MI A TALAJTÖMÖRSÉG VIZSGÁLÓ MŰSZER? 

A talajtömörség vizsgáló műszer olyan talajkutató szondacölöp, amely a talaj tömörségét méri az ASAE S313.3 szabvány alapján. A vizsgálóműszert kétfajta heggyel szállítjuk: kis heggyel (1/2" átmérő), amelyet szilárd altalajnál használunk, és a nagy heggyel (3/4" átmérőjű), amelyet puha talajban használunk.  A számlapon két skála van (hegyenként egy skála), amelyek font / négyzethüvelykre vannak kalibrálva a kúpos hegy alapterületé szerint.
 
Ma 2018. május 21., hétfő, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.
Ulti Clocks content

Laboratóriumi darálók

Belépés 

 

 

 

 


Mintafeldolgozó automaták

Mintaosztók

Halomhőmérő

Labortóriumi szárítószekrények