ja_mageia

gac2100 agro

GAC 2100 Agri legkorszerűbb analitikai mérőműszerek közé tartozik, amely már a 21.század követelményei szerint készült

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Szedimentációs szám meghatározó PDF Nyomtatás E-mail

Zeleny-féle szedimentációs-szám meghatározó berendezés - Konzum Trade Zeleny-féle szedimentációs-szám meghatározó berendezés - Konzum Trade

 

 

 

 

 

 

Az intervenciós szabvány az eddigi paraméterek mellett a Zeleny-féle szedimentációs érték meghatározását írja elő. A vizsgálat elve az, hogy a sikérfehérjék savas közegben megduzzadnak, s az így kapott, úgynevezett szedimentációs térfogatból a liszt minőségére lehet következtetni. A vizsgálathoz dara vagy őrlemény szükséges. A savas közeget propanolos tejsavoldattal alakítjuk ki, s adott idejű rázatást és pihentetést követően a keletkezett üledék térfogata adja a vizsgálat eredményét. A modern infra készülékek viszonylag jó pontossággal képesek becsülni a szedimentációs térfogat értékét, de arra mindenképpen alkalmasak, hogy a beérkező tételeket a szedimentációs érték szerint „megfelel”, „nem felel meg”, illetve „kérdéses” kategóriákba sorolják. Utóbbi esetben mindenképpen javasolt a laboratóriumi, döntő módszer elvégzése. A Zeleny-féle szedimentációs érték intervenciós szabvány szerinti alsó határértéke 30 ml.

A készülék alkalmas a búza szedimentációs indexének meghatározásához, Zeleny-teszttel, az MSZ ISO 5529 /1993/ sz. szabványban leírtak szerint.

Két részből áll: 

  • hengerrázó készülék, időkapcsolóval, 60º-os kilengésű, 30º mindkét oldalra a vízszinteshez képest.
  • ülepítő
A berendezésbe a kémcsöveket működés közben, egyenként lehet behelyezni, s kivenni. A mindkét egység minden egyes kémcső behelyezését külön-külön érzékeli, s a ciklusidő lejártával hang-és fényjelzést ad minden kémcsőnél, rázófunkcióban és az ülepítésnél egyaránt.
A folyamatos üzemeltetés a berendezés leállítása nélkül megvalósítható. A kémcsövek kúpos csiszolt dugóval záródnak, így a kémcsövek nyitás-zárása, valamint a reagensek betöltése néhány másodperc alatt megtörténhet. A készülék folyamatos üzemeltetéséből kifolyólag a hagyományos módszereknél nagyobb teljesítmény érhető el.

Főbb műszaki paraméterek:

Rázógép méretei

500 x 150 x 300 mm

Ülepítő egység méretei

360 x 280 x 320mm

Teljesítmény

0,37 kW

A rázókeret lengésszáma

40/min

Össztömeg

25 kg

Teljesítmény

30 W, 24W

 

 
Ma 2018. szeptember 25., kedd, Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.
Ulti Clocks content

Laboratóriumi darálók

 

 

 

 

 


Cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk honlapunkon. Adatvédelmi szabályzat. Amennyiben nem járul hozzá a cookie-k használatához, kérem zárja be az oldalt.

Mintafeldolgozó automaták

Mintaosztók

Halomhőmérő

Labortóriumi szárítószekrények