ja_mageia

wile 78-OK

Őrlő-tömörítő funkciójú gabona nedvességmérő. A WILE 78 – a WILE márkájú nedvességmérők új generációja

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Szedimentációs szám meghatározó PDF Nyomtatás E-mail

Zeleny-féle szedimentációs-szám meghatározó berendezés - Konzum Trade Zeleny-féle szedimentációs-szám meghatározó berendezés - Konzum Trade

 

 

 

 

 

 

Az intervenciós szabvány az eddigi paraméterek mellett a Zeleny-féle szedimentációs érték meghatározását írja elő. A vizsgálat elve az, hogy a sikérfehérjék savas közegben megduzzadnak, s az így kapott, úgynevezett szedimentációs térfogatból a liszt minőségére lehet következtetni. A vizsgálathoz dara vagy őrlemény szükséges. A savas közeget propanolos tejsavoldattal alakítjuk ki, s adott idejű rázatást és pihentetést követően a keletkezett üledék térfogata adja a vizsgálat eredményét. A modern infra készülékek viszonylag jó pontossággal képesek becsülni a szedimentációs térfogat értékét, de arra mindenképpen alkalmasak, hogy a beérkező tételeket a szedimentációs érték szerint „megfelel”, „nem felel meg”, illetve „kérdéses” kategóriákba sorolják. Utóbbi esetben mindenképpen javasolt a laboratóriumi, döntő módszer elvégzése. A Zeleny-féle szedimentációs érték intervenciós szabvány szerinti alsó határértéke 30 ml.

A készülék alkalmas a búza szedimentációs indexének meghatározásához, Zeleny-teszttel, az MSZ ISO 5529 /1993/ sz. szabványban leírtak szerint.

Két részből áll: 

  • hengerrázó készülék, időkapcsolóval, 60º-os kilengésű, 30º mindkét oldalra a vízszinteshez képest.
  • ülepítő
A berendezésbe a kémcsöveket működés közben, egyenként lehet behelyezni, s kivenni. A mindkét egység minden egyes kémcső behelyezését külön-külön érzékeli, s a ciklusidő lejártával hang-és fényjelzést ad minden kémcsőnél, rázófunkcióban és az ülepítésnél egyaránt.
A folyamatos üzemeltetés a berendezés leállítása nélkül megvalósítható. A kémcsövek kúpos csiszolt dugóval záródnak, így a kémcsövek nyitás-zárása, valamint a reagensek betöltése néhány másodperc alatt megtörténhet. A készülék folyamatos üzemeltetéséből kifolyólag a hagyományos módszereknél nagyobb teljesítmény érhető el.

Főbb műszaki paraméterek:

Rázógép méretei

500 x 150 x 300 mm

Ülepítő egység méretei

360 x 280 x 320mm

Teljesítmény

0,37 kW

A rázókeret lengésszáma

40/min

Össztömeg

25 kg

Teljesítmény

30 W, 24W

 

 
Ma 2018. május 21., hétfő, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.
Ulti Clocks content

Laboratóriumi darálók

Belépés 

 

 

 

 


Mintafeldolgozó automaták

Mintaosztók

Halomhőmérő

Labortóriumi szárítószekrények