ja_mageia

minigac

A DICKEY-john mini GAC és a mini GAC Plus kiemelkedő pontosságú nedvességmérők

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
SWD PDF Nyomtatás E-mail
Esésszámmérő - Konzum Trade Kft A mérés elvi alapjai: Az esésszám vizsgálatára alkalmas berendezések a sütés során lejátszódó, kémiai reakciót modellezik. A mérés során a meghatározott mennyiségű vízzel összekevert liszt szuszpenziót 100°C-os vízfürdőn megadott ideig keverik, mialatt a liszt keményítőfrakciója elcsirizesedik, a szuszpenzió gél állapotot vesz fel. Attól függően, hogy mekkora a liszt alfa-amiláz-aktivitása, a gél erőssége változik. Az így elgélesített liszt szuszpenzión, egy szabadon eső, meghatározott átmérőjű rudat engednek át. Az esésszám az az időintervallum másodpercben, mely alatt e rúd adott távolságot megtesz a liszt szuszpenzióban. Minél magasabb a minta amiláz-aktivitása, annál gyengébb szerkezetű a keményítő gél, és annál rövidebb idő alatt teszi meg a megadott távolságot a szabadon eső mérőrúd. Így magas esésszám értékhez kicsi, míg alacsony esésszámhoz nagy amiláz aktivitás tartozik.
 
Miért mérjük az esésszámot? Köztudott, hogy adott mennyiségű alfa amiláz aktivitás segíti a megfelelő sütési tulajdonságok kialakulását, nagy amiláz aktivitás esetén a sütött termék ragadós és kis térfogatú lesz, ezzel szemben alacsony amiláz aktivitás száraz, laza szerkezetű sütőipari terméket eredményez. Emiatt elengedhetetlen az amiláz aktivitás folyamatos ellenőrzése a felhasznált alapanyagokra, lisztkeverékekre és a késztermékekre vonatkozóan. Összességében az esésszám lehetővé teszi az adott alkalmazáshoz megfelelően optimalizált, kevert alapanyagok felhasználását
Miért mérjük az esésszámot SWD esésszámmérő berendezéssel? Analitikai mérések során, illetve a kereskedelemben is elengedhetetlen nemzetközileg elfogadott, jól reprodukálható, gyors, megbízható mérési eredményt adó módszert alkalmazni. Az SWD esésszámmérővel mért eredmények megfelelnek a legfontosabb nemzetközi szabványoknak, így az AACC (American Association of Cereal Chemist)/No.56-81B, ICC (International Cereal Chemist)/No. 107/1, ISO/DIS 3093.) szabványoknak.

Általános felhasználási területek:

  • csírázott gabona magvak szelekciója,
  • a beérkezett alapanyagok minőségi osztályozása,
  • gyártásközi vizsgálatok,
  • növénynemesítés,
  • az aratási idő megválasztása
 

Az SWD típusú esésszámmérő berendezés egy dagasztó egységből, forraló edényből, tartalék víztartályból áll, amelyek működését a vezérlő elektronika szabályozza.  Az LCD kijelzőn a mérés minden folyamata és az esési idő leolvasható, hangjelzés adja tudtunkra a mérés befejezését. Az eredményt a kijelző a következő mérés elkezdéséig megtartja.

Műszaki adatok:

Főméretek

 500 X 300 X 600 mm

Tömeg

kb. 15 kg (víz nélkül)

Áramforrás

 220 V, 50 Hz (földelt rendszerben)

Energia felvétel

max. 1000 W fűtés, 15 W hajtómotor

Kijelzés

LCD, másodpercmérővel

A keverő-viszkoziméter tömege

25 ±0,05 g

Precíziós hengeres viszkoziméter-cső:

 

belső Ø: 21 ± 0,2 mm, külső Ø : 23,8 ± 0,2 mm,

belső magasság: 220 ± 0,3 mm

A vízfürdő térfogata:  

1600 ml

A tartalék víztartály térfogata:

5000 ml

 
Alapgép egységei: Alaplap, vízfürdő (utánpótlást biztosító tartállyal), vezérlőegység, dagasztó egység
A készülék csatlakoztatható számítógéphez, valamint nyomtatóhoz.
 
 
Ma 2018. szeptember 25., kedd, Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.
Ulti Clocks content

Laboratóriumi darálók

 

 

 

 

 


Cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk honlapunkon. Adatvédelmi szabályzat. Amennyiben nem járul hozzá a cookie-k használatához, kérem zárja be az oldalt.

Mintafeldolgozó automaták

Mintaosztók

Halomhőmérő

Labortóriumi szárítószekrények