ja_mageia

minigac

A DICKEY-john mini GAC és a mini GAC Plus kiemelkedő pontosságú nedvességmérők

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
SWD PDF Nyomtatás E-mail
Esésszámmérő - Konzum Trade Kft A mérés elvi alapjai: Az esésszám vizsgálatára alkalmas berendezések a sütés során lejátszódó, kémiai reakciót modellezik. A mérés során a meghatározott mennyiségű vízzel összekevert liszt szuszpenziót 100°C-os vízfürdőn megadott ideig keverik, mialatt a liszt keményítőfrakciója elcsirizesedik, a szuszpenzió gél állapotot vesz fel. Attól függően, hogy mekkora a liszt alfa-amiláz-aktivitása, a gél erőssége változik. Az így elgélesített liszt szuszpenzión, egy szabadon eső, meghatározott átmérőjű rudat engednek át. Az esésszám az az időintervallum másodpercben, mely alatt e rúd adott távolságot megtesz a liszt szuszpenzióban. Minél magasabb a minta amiláz-aktivitása, annál gyengébb szerkezetű a keményítő gél, és annál rövidebb idő alatt teszi meg a megadott távolságot a szabadon eső mérőrúd. Így magas esésszám értékhez kicsi, míg alacsony esésszámhoz nagy amiláz aktivitás tartozik.
 
Miért mérjük az esésszámot? Köztudott, hogy adott mennyiségű alfa amiláz aktivitás segíti a megfelelő sütési tulajdonságok kialakulását, nagy amiláz aktivitás esetén a sütött termék ragadós és kis térfogatú lesz, ezzel szemben alacsony amiláz aktivitás száraz, laza szerkezetű sütőipari terméket eredményez. Emiatt elengedhetetlen az amiláz aktivitás folyamatos ellenőrzése a felhasznált alapanyagokra, lisztkeverékekre és a késztermékekre vonatkozóan. Összességében az esésszám lehetővé teszi az adott alkalmazáshoz megfelelően optimalizált, kevert alapanyagok felhasználását
Miért mérjük az esésszámot SWD esésszámmérő berendezéssel? Analitikai mérések során, illetve a kereskedelemben is elengedhetetlen nemzetközileg elfogadott, jól reprodukálható, gyors, megbízható mérési eredményt adó módszert alkalmazni. Az SWD esésszámmérővel mért eredmények megfelelnek a legfontosabb nemzetközi szabványoknak, így az AACC (American Association of Cereal Chemist)/No.56-81B, ICC (International Cereal Chemist)/No. 107/1, ISO/DIS 3093.) szabványoknak.

Általános felhasználási területek:

  • csírázott gabona magvak szelekciója,
  • a beérkezett alapanyagok minőségi osztályozása,
  • gyártásközi vizsgálatok,
  • növénynemesítés,
  • az aratási idő megválasztása
 

Az SWD típusú esésszámmérő berendezés egy dagasztó egységből, forraló edényből, tartalék víztartályból áll, amelyek működését a vezérlő elektronika szabályozza.  Az LCD kijelzőn a mérés minden folyamata és az esési idő leolvasható, hangjelzés adja tudtunkra a mérés befejezését. Az eredményt a kijelző a következő mérés elkezdéséig megtartja.

Műszaki adatok:

Főméretek

 500 X 300 X 600 mm

Tömeg

kb. 15 kg (víz nélkül)

Áramforrás

 220 V, 50 Hz (földelt rendszerben)

Energia felvétel

max. 1000 W fűtés, 15 W hajtómotor

Kijelzés

LCD, másodpercmérővel

A keverő-viszkoziméter tömege

25 ±0,05 g

Precíziós hengeres viszkoziméter-cső:

 

belső Ø: 21 ± 0,2 mm, külső Ø : 23,8 ± 0,2 mm,

belső magasság: 220 ± 0,3 mm

A vízfürdő térfogata:  

1600 ml

A tartalék víztartály térfogata:

5000 ml

 
Alapgép egységei: Alaplap, vízfürdő (utánpótlást biztosító tartállyal), vezérlőegység, dagasztó egység
A készülék csatlakoztatható számítógéphez, valamint nyomtatóhoz.
 
 
Ma 2018. május 21., hétfő, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.
Ulti Clocks content

Laboratóriumi darálók

Belépés 

 

 

 

 


Mintafeldolgozó automaták

Mintaosztók

Halomhőmérő

Labortóriumi szárítószekrények