ja_mageia

wile 78-OK

Őrlő-tömörítő funkciójú gabona nedvességmérő. A WILE 78 – a WILE márkájú nedvességmérők új generációja

 • Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
MFT26 PDF Nyomtatás E-mail
A mérés elvi alapjai: Az esésszám vizsgálatára alkalmas berendezések a sütés során lejátszódó, kémiai reakciót modellezik. A mérés során a meghatározott mennyiségű vízzel összekevert liszt szuszpenziót 100°C-os vízfürdőn megadott ideig keverik, mialatt a liszt keményítőfrakciója elcsirizesedik, a szuszpenzió gél állapotot vesz fel. Attól függően, hogy mekkora a liszt alfa-amiláz-aktivitása, a gél erőssége változik. Az így elgélesített liszt szuszpenzión, egy szabadon eső, meghatározott átmérőjű rudat engednek át. Az esésszám az az időintervallum másodpercben, mely alatt e rúd adott távolságot megtesz a liszt szuszpenzióban. Minél magasabb a minta amiláz-aktivitása, annál gyengébb szerkezetű a keményítő gél, és annál rövidebb idő alatt teszi meg a megadott távolságot a szabadon eső mérőrúd. Így magas esésszám értékhez kicsi, míg alacsony esésszámhoz nagy amiláz aktivitás tartozik.
Miért mérjük az esésszámot? Köztudott, hogy adott mennyiségű alfa amiláz aktivitás segíti a megfelelő sütési tulajdonságok kialakulását, nagy amiláz aktivitás esetén a sütött termék ragadós és kis térfogatú lesz, ezzel szemben alacsony amiláz aktivitás száraz, laza szerkezetű sütőipari terméket eredményez. Emiatt elengedhetetlen az amiláz aktivitás folyamatos ellenőrzése a felhasznált alapanyagokra, lisztkeverékekre és a késztermékekre vonatkozóan. Összességében az esésszám lehetővé teszi az adott alkalmazáshoz megfelelően optimalizált, kevert alapanyagok felhasználását
Miért mérjük az esésszámot MFT 26 esésszámmérő berendezéssel? Analitikai mérések során, illetve a kereskedelemben is elengedhetetlen nemzetközileg elfogadott, jól reprodukálható, gyors, megbízható mérési eredményt adó módszert alkalmazni. Az SWD esésszámmérővel mért eredmények megfelelnek a legfontosabb nemzetközi szabványoknak, így az AACC (American Association of Cereal Chemist)/No.56-81B, ICC (International Cereal Chemist)/No. 107/1, ISO/DIS 3093.) szabványoknak.

Általános felhasználási területek:

 • csírázott gabona magvak szelekciója,
 • a beérkezett alapanyagok minőségi osztályozása,
 • gyártásközi vizsgálatok,
 • növénynemesítés,
 • az aratási idő megválasztása

A készülék jellemzői:

 • egy munkahelyes kivitelű
 • alacsony mérési költség
 • megbízható, kényelmes és biztonságos mérés
 • RS 232 kimenet nyomtatóhoz, vagy PC-hez

Műszaki adatok:

méretek

300 x 395 x 575 mm

tömeg

33 kg

energiaellátás

230V/50 Hz

max.  teljesítmény (felfűtéskor)

1000 W

üzemi teljesítmény

350 W

 

Mérés: előkészített mintát a műanyag tartóba, majd azt a készülékbe be kell helyezni. A START gomb megnyomása után a berendezés automatikusan behelyezi a kémcsövet a forrásban lévő vízfürdőbe és öt másodperc eltelte után elindítja a keverést. A 60. másodperc eltelte után a keverés felső helyzetben leáll. A mérés végén az ejtőtest lesüllyedve megáll, a berendezés a kémcsövet kiemeli a vízfürdőből. A mérési eredmény a kijelzőn leolvasható.

 
Ma 2018. szeptember 25., kedd, Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.
Ulti Clocks content

Laboratóriumi darálók

 

 

 

 

 


Cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk honlapunkon. Adatvédelmi szabályzat. Amennyiben nem járul hozzá a cookie-k használatához, kérem zárja be az oldalt.

Mintafeldolgozó automaták

Mintaosztók

Halomhőmérő

Labortóriumi szárítószekrények